Late ModelASCAR

Wat voor auto’s zijn het?

In deze klasse zijn auto’s uit diverse kampioenschappen toegestaan, op enkele uitzonderingen na bestaat het startveld uit Late Models en ASCAR’s.
Late Models zijn van oorsprong Amerikaanse auto’s en wordt in Amerika beschouwd als een opstap klasse naar de NASCAR Cup Series.

De ASCAR’s zijn vergelijkbare auto’s die oorspronkelijk uit Engeland komen, deze waren actief in de gelijknamige ASCAR series (later is de naam veranderd naar Days of Thunder en daarna SCSA)
Zowel de ASCAR’s en de Late Models beschikken over een V8 motor.

Wat is de V8 Oval Series

De V8 Oval Series is een Nederlands Kampioenschap, dat verreden wordt op de snelste ½ mile oval van Europa, Raceway Venray. In deze klasse zijn onder andere Ford, Chevrolet, Toyota en Pontiac vertegenwoordigd. Wat de V8 Oval Series zo uniek maakt is de snelheid, brullende v8 motoren en de spectaculaire deur aan deur gevechten! Het publiek kan de auto’s van dichtbij bekijken en een praatje maken met de coureurs in de pit boxen, eenmaal op het circuit razen ze met een gemiddelde snelheid van 160 km p/uur voorbij.

Wat is de Euro Cup

De Supercup is de grootste (en langste) wedstrijd van het jaar, deze telt niet mee voor het Nederlands  kampioenschap. Deze race staat altijd garant voor spektakel, spannende races en close finishes!

Late Model ASCAR
Chevy V8 Chevy V8
450 PK 425 PK
6400 RPM 6400 RPM
4 Versnellingen 2 Versnellingen
1230 KG 1180 KG
American Racer banden American Racer banden

Bezoek een van onze races

Bekijk alle evenementen

WAT IS DE V8 OVAL SERIES

De V8 Oval Series (voorheen LMV8) is een oval race klasse die actief is op de ½ mile oval van Raceway Venray, in deze klasse zijn onder andere Ford, Chevrolet, Toyota en Pontiac vertegenwoordigd.
Wat de V8 Oval Series zo uniek maakt is de snelheid, brullende v8 motoren en de spectaculaire deur aan deur gevechten!

ARE YOU FAST ENOUGH TO FOLLOW US?

Volg onze social media kanalen om niets te missen van de V8 Oval Series!
Zo plaatsen wij tijdens racedagen gave foto’s en de laatste nieuwtjes en uitslagen.

 

 

SOCIAL MEDIA